CHEWINGISADDICTIVE

Revision3 October 5, 2010

Unul dintre canale care mă atrag din ce în ce mai mult în ultima perioadă este, Revision3, un post de televiziune online fondat de Kevin Rose, Jay Adelson, Dan Huard, Ron Gorodetzky, David Prager şi condus de către Jim Louderback.

O „Mecca” de infotainment pentru cei pasionaţi de tehnologie şi internet, Revision3 este postul noii generaţii, incompatibilă cu formatele standard de emisiuni ori clişeele mediatice. Este postul de televiziune al căror seriale audio şi/sau video (by popular demand&device) se numesc podcasturi şi nu durează mai mult decât îţi trebuie să îţi mănânci cerealele dimineaţa. E postul unde poţi să vezi emisiunea preferată oricând ai chef, fără să ai nevoie de tivo. E postul unde se simte că libertatea de exprimare nu e îngrădită şi că oamenilor care stau în faţa ta le place ceea ce fac şi sunt pasionaţi de ceea ce spun. E postul unde se vorbeşte pe limba tinerilor internauţi despre subiectele care îi interesează cu adevărat fie că e vorba de aplicaţii noi pentru smartphone-uri, recenzii de jocuri, filme şi seriale, trenduri pe internet ori noi surse de divertisment şi umor. În jurul acestui canal s-a creat o comunitate loială, activă şi puternică, încropită de pasiunea pentru inovaţie şi internet a milioane de oameni din întreaga lume.

Printre cele mai populare seriale Revision3 se numără:

The Totally Rad Show

Din 20 Septembrie the Totally Rad Show e doza zilnică de cool. Trei tineri (Alex Albrecht, Jeff Cannata şi Dan Trachtenberg) vorbesc relaxat, vreme de aproximativ zece minute, despre trenduri şi teme de interes pentru publicul lor, de la jocuri la recenzii de film. De cele mai multe ori cu umor, cu argumente pro şi contra, bineînţeles într-un stil familiar,  specific unui grup de prieteni informaţi, opinaţi şi haioşi.  Show-ul are deja peste trei ani de când e difuzat cu regularitate.

Diggnation

Poate cel mai popular video podacast difuzat pe Revision3, Diggnation e moderat de către Kevin Rose şi Alex Albrecht, blonda din trio-ul The Totally Rad Show. Practic în acest serial sunt discutate principalele subiecte de pe Digg.com.

AppJudgement

Acest video podacast este o sursă utilă de recenzii pentru aplicaţii şi update-uri de iPhone, iPad,  Android, Blackberry sau Ovi. Showul are aproximativ 10 minute. Prezintă informaţii dintre cele mai diversificate.

ROFL

Pentru fanii stand-up comedy recomand ROFL, un podcast care vă va face să lol out loud. :P

Apropo de proiecte video periodice, la un moment dat, pe la sfârşitul anului trecut, dacă nu mă înşel, Cristian Manafu a lansat, în .ro, un show online, The Web Show, serial pe care îl urmăream cu mare interes. Episodul în care Mihnea Miculescu a făcut recenzia, foarte reuşită, la Google Nexus One şi cel în care a fost difuzat un interviu cu Chris Brogan mi s-au părut chiar promiţătoare.

Un alt proiect care s-ar fi integrat în „grila de programe” al unui Revision3 românesc aparţine bloggerilor Adrian Ciubotaru şi Alexandru Negrea şi se numeşte Pe stradă.

În prezent, printre cele mai apreciate seriale web de la noi se numără Cook’n’Rolla, un proiect al lui Adi Hădean în colaborare cu Trilulilu şi Viaţa în 3, proiect Romtelecom, difuzat tot pe Trilulilu. Dacă vă mai amintiţi Sergiu Biriş chiar vorbea în primăvară la OBF Cluj despre importanţa fenomenului video în 2010 şi din câte văd aplică cu succes ceea ce predică.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s